03
mar

Spelarintervju med Keith Bergqvist

Postad av den
  • Teckensnitts storlek:StörreMindre
  • Träffar: 741
  • 0 Kommentarer
  • Skriv ut
b2ap3_thumbnail_IMG_4832.JPG


Lite snabbfakta om:
Keith Bergqvist
Ålder: 
27
Från: 
Hagfors (Lakene)
Yrke: 
Studerande
Mat efter hård träning: 
Kebabtallriken på pizzeria Italiana
Favoritposition:
Offensiv Vänsterytter
Klubbar du verkat i:
Råda IK, Ekshärad BK, Edsvalla IF, Forshaga IF
Favoritspelare i Sverige: 
Man kan bara ha en å de e Zlatte! Han opererar för visso inte i Sverige men ja säger ändå Kung Zlatan!

Favoritlag: IFK Göteborg, Barcelona, Dortmund & Liverpool
Bästa fotbollsminne:
När vi var på cup med Råda IK i Hagfors och i match om tredjepris mot Sunne så blev de straffavgörande, hela hallen skiker mitt namn, de blir tyst, Kejjan P10 tar sats och skjuter sämre än de sämsta skottet någonsin men målvakten tokslänger sig åt fel håll och avgörandet stod klart. Publiken rusar in :’)

Detta skall jag leverera i FiFTa plats i elvan, framhäva forwards, hänga fler baljor än föregående säsong


En lördagseftermiddag lagom till fotbollen passade jag på att möta upp den evigt unga Keith Bergqvist...

Keith, du beskrivs i delar av truppen som lagets ”Casanova”, hur kommer detta sig? Grundar det sig i ren avundsjuka eller är Casanova bara en förebild du har i livet?

Svår fråga direkt ifrån start. Hm, ja hur det kommer sig kanske beror lite på att jag tycker om att prata mycket "killsnack" och i den kategorin faller såklart tjejer in, inte för alla men för mig i alla fall!  Men någon "Casanova" vore att ta i då jag har svårt att jämföra mig med en man av den kalibern. Jag gillar att umgås och prata med nya människor och kanske är det övervägande tjejer…


Så ryktet om att du i ung ålder tog betalt för kyssar, likt Casanova stämmer alltså inte?
Haha vem kommer ens på alla dessa rykten? svaret är alltså nej

Okey... Du har spelat i FiF ett par säsonger nu och ses som en av de mest rutinerade rävarna i laget, hur tror du att årets trupp står sig i Sharpligan?
Lite tidigt att säga då vi inte haft komplett lag mot bra motstånd ännu. Men har en skön känsla inför kommande säsong, vi är ett riktigt skönt gäng och har bra spelarmaterial att jobba med. Får vi lagdelarna att klaffa så kommer vi att kriga i toppen.

Du har ju ett gott öga till träning och framförallt nya utmaningar har jag förstått iom att du nyligen, utan större kunskap om längdskidåkning, genomförde kortvasan. Förutom kondition och ett ständigt ’sug’, vad är dina styrkor på fotbollsplanen?
Ja eftersom konditionsträning är något av det värsta jag vet så försöker jag lura mig själv med lite av varje. Mina styrkor... Har väldigt svårt att bedöma mig själv, men försöker att vara obekväm att möta och försöker tänka smart så brukar resten komma av sig själv, annars så är det just suget efter en go match som driver mig framåt.

Vad har du att säga om spelartruppen?  Vem i laget är skönast att ha på sin egen sida?
Spelartruppen ser bra ut, vi har det som krävs för att göra en bra säsong, och framförallt så växer en positiv känsla inom gruppen vilket är viktigt för att nå ett bra resultat. Vill gärna ha alla på min sida.

Vem utmärker sig i omklädningsrummet?
Ja, att snacka och skoja om allt man får tag i är ju lite charmen med många lagidrotter, och att jag och Bäckis snackar lite mera är kanske ingen slump, då vi delar gemensamma intressen utöver fotbollen. Ute på planen tycker jag att det överlag är alldeles för tyst, något vi har blivit lite bättre på men som vi måste jobba mera med.

Vad behövs för att A-lagets kommande säsong skall bli den roligaste hittills?
Att vi hittar vårt spel och vinner mycket, man kan dra tusen klyschor om vad som krävs för att ha roligt under en säsong, men det finns inget roligare än att vinna.

Personlig målsättning?
Vill med mitt spel framhäva forwards, göra deras spel enklare men även, förhoppningsvis, hänga dit ett par baljor själv. Sätter ribban på 7 kassar.

Berätta lite om din fotbollsbakgrund. Vilka klubbar du spelat med.
Började lira boll i Råda IK och gick där efter till Ekshärad BK. Vid 19 års ålder flyttade jag till Oslo och tänkte göra ett avbrott från fotbollen, men det slutade med att jag spelade på helgerna och jobbade på veckorna... Sedan flyttade jag ifrån Oslo och började arbeta i Vålberg då jag åter igen tänkte göra ett avbrott ifrån fotbollen, men slutade med en säsong för Edsvalla IF. Året därpå rycktes jag till FIF och är nu inne på min 4.e-5.e säsong eller något sådant. Ser fram emot kommande säsong då jag för första gången på flera år har kunnat närvara på träningar och känner att jag kanske för en gångs skull kan ge 100% i 90+tillägg, alltså inte kramp efter 75 min som tidigare;)

Vem är den bästa spelare du har spelat med/mot?
Brukar inte tänka på vad dom som jag spelat mot heter eller vad de har för bakgrund, försöker ha koll på vem  som urskiljer sig lite extra ute på planen för att kunna spela med lite större marginaler, men i slutändan har han bara en siffra på ryggen, inget mer. Ska kanske också tilläggas att jag överlag har ganska dålig koll på individuella spelare. 

Sen vet jag inte riktigt, har inte spelat med någon övermäktig person så lämnar blankt även här.Nu till lite mer interna frågor...

Vem är lagets Buse? Rent generellt så skulle jag vilja säga Bäckis då han är lite småful hela tiden, men vet inte om jag kanske toppar dig ändå, även Stavvik springer runt å fular sig på planen. Kul när de hettar till!

Vem är lagets ordningsman? 
Ingen aning, vill du ha titeln?

Vem är mest fåfängd? 
Alla som är födda -90 och framåt är överlag fåfängda, skärp er.

Vem i laget skulle du ge en klocka så att han lär sig komma i tid? 
Klockan skulle Hemen behöva men tyvärr så vågar jag påstå att han inte har lärt sig hur denna fantastiska uppfinning fungerar då han inte missar samlingar med minuter utan med timmar(hur är det ens möjligt) Med det sagt så tar jag själv klockan, för att inte riskera mitt felfria "har-inte-kommit-sent-en-enda-gång-än-så-länge-i-år" facit(helt otroligt).

Vem blir säsongens genomslag? Tror Niklas Bengtsson går mot en fin säsong, men årets genomslag står ”Nisse” för!!

Senast ändrad den
0
loader
Länsförsäkringar Värmland
Swedbank
ICA Supermarket Forshaga
Stadium Team Sales
Stora Enso