14
mar

Spelarintervju med Henrik Stavvik

Postad av den
  • Teckensnitts storlek:StörreMindre
  • Träffar: 853
  • 0 Kommentarer
  • Skriv ut

b2ap3_thumbnail_Stavvik1.jpg

Lite snabbfakta om: Henrik Stavvik

Ålder: 28 
Från: Bengtsfors
Yrke: Säljare Stadium
Mat efter hård träning: Köttfärssås och spaghetti
Favoritposition: Forward 
Klubbar du verkat i: Bengtsfors IF,IFK Åmål, Forshaga IF
Favoritspelare i Sverige: Tomas Brolin
Favoritlag: Manchester United, IFK Göteborg
Bästa fotbollsminne: Avancemanget till div.2 med IFK Åmål (seriesegrare div.3, festen efteråt var otroligt trevlig, hela året gick som på räls – ett bra fotbollsår) Detta skall jag leverera i FiF: Mål framförallt, bidra till att laget går så bra som möjligt vilket innebär att göra så många mål, assistera till så många mål som möjligt.

 

Hallå där,  Henrik Stavvik!

Efter att ha vikarierat som målvakt på en av veckans träningar har undertecknad fått erfara det Alexander Jacobo beskriver när han kallar dig ”förjävlig” och ”lurige fan”. Hur kommer det sig att det i vissa situationer verkar som att du har ögon i nacken?

När man har spelat så mycket fotboll och hamnat i så många olika lägen så lär man sig tillslut vad en målvakt inte gillar. Man lär sig även genom att se på tv, spelarna där är ju på den nivån av en anledning.

Du är även i år Assisterande tränare, hur kommer detta att märkas gentemot spelartruppen, vad blir dittbidrag?

Försöka knyta spelare till FiF, har bl a tagit hit Daniel Segerlind och Viktor Olsen, hoppas på några fler tillskott. I övrigt vill jag bidra med en bättre träningsstruktur samt att bilda ihop en grupp som har roligt tillsammans och det känns det som att vi är på god väg att lyckas!

Lagfester brukar sluta på otroligt komiska sätt, ryktet säger ju att det bara finns en växel för dig när det handlar om festande och att det är ”all in”. Försök att se in i spåkulan och kommentera hur lördagens lagfest kommer att sluta?

Då blöta killar som Andreas Nordlander och Pär Nilsson enligt ryktesvägen inte kommer att delta under lördagen så kommer vi lite mer rutinerade få dra ett större lass och en kille som Johan Axelsson får väl ses som en stark kandidat till söndagens största minnesluckor.

Jacobo har ju en otrolig tändning så han ligger lite i farozonen för att ha ”julklappsöppning” på måndagsträningen. Emil Olsson känns, likt far sin, som en joker som arbetar upp en dunderfylla i det tysta, men absolut fullast tror jag ändå Mikael Andersson tar hem- enligt rykten på stan så spottar han inte i glaset!

Du har tidigare spelat i högre serier med IFK Åmål, hur kom det sig att det blev Forshaga IF och div.4?

Det berodde mycket på jobbet, sedan så fanns inte tiden att lägga ner på den nivå IFK Åmål krävde vilket ledde till en träning med FiF efter att Göbb-Pär tjatat hål i skallen på mig.

Efter det så kändes FiF som en skön grupp med stor utvecklingspotential med många duktiga killar. Detta är även en av anledningarna till att jag tackade ja till rollen som Assisterande tränare.    

Du har av tidigare killar beskrivits som både ordningssam och buse, vilken bild är mest korrekt enligt dig?

Beror väl på. På plan är jag väl inte speciellt snäll, men det har väl lite med vinnarskallen att göra. Det blir dock bättre och bättre med åren, ja är väl förhoppningsvis inget hatobjekt längre.

Ordningsam får du fråga frugan om, tror det råder lite delade meningar mellan henne och Jacobo.


Som Assisterande tränare analyserar du spelartruppen lite grövre än vad en annan gör, hur tycker du att den ser ut? Någon som utmärker sig på något sätt?

Det känns väldigt positivt inför säsongen. Vi har fått ytterligare ett år att spela ihop oss, det finns en stark potential i gruppen men självklart får vi se vart det leder. Gruppen är tighta med varandra vilket är ett stort plus för att lyckas. Kommer en kille som Daniel Segerlind igång så tror jag att vi sitter på en av seriens bästa spelfördelare!

Bägge Niklas Bengtsson visar god potential och bra inställning, de har redan i ung ålder visat att de är duktiga fotbollsspelare. Joachim Bäckström blir otroligt viktig där bak, med sin rutin och snabbhet styr han med järnhand och viker sig inte för att säga vad han tycker till medspelarna.

Vem syns och hörs mest i omklädningsrummet?

Jacobo & Viktor Olsen – När en AIK:are möter en Djurgårdare, behövs det sägas mer?

Hur ser du på A-lagets kommande säsong?

Det absolut viktigaste är att vi har en rolig fotbollssäsong och målet får väl ändå vara att ta fler poäng än föregående säsong. Det här ses absolut inte som en omöjlighet då truppen besitter en stor potential.


Personlig målsättning?

Som forward ska jag ju självklart bidra med mål, förutom detta och att vi ska vinna matcher vill jag i år även sno åt mig priset för årets mål, då jag enligt mig själv redan förra året borde tagit hem det med den otroligt vackra frisparken mot FBK! (Stavvik skrattar och poängterar att detta är med glimten i ögat!)


Beskriv dig som fotbollsspelare. Starka sidor!

Spelsinne och avslutningar, jag är en typisk boxspelare! (Undertecknad tyckte följande beskrivning passade bättre på Stavvik -lite som Inzaghi, när läget kommer smäller det!)


Berätta lite om din fotbollsbakgrund. Vilka klubbar du spelat med.

Moderklubben är Bengtsfors IF, spelade här från 5-6 års ålder tills jag var 18. Sedan kontaktade IFK Åmål mig och där har jag spelat hela tiden innan jag valde spel för Forshaga.
 

Vem är den bästa spelare du har spelat med/mot?

Med - David Johannesson när han spelade i IFK Åmål
Mot – Teddy Lucic!

Nu till lite mer interna frågor...

Vem är lagets Pajas? Keith Bergqvist
Vem är lagets buse?  Johan Axelsson
Vem är mest fåfängd? Andreas Nordlander (Solbränd, backslick och ständig Thailandsresenär)
Vem i laget skulle du ge en klocka så att han lär sig komma i tid? Keith har ju blivit bättre men Hemen är självskriven!
Vem blir säsongens genomslag? Daniel Segerlind & ’Nisse’ Bengtsson

 

Senast ändrad den
0
loader
Länsförsäkringar Värmland
Swedbank
ICA Supermarket Forshaga
Stadium Team Sales
Stora Enso