06
sep

Första hemmaförlusten och FBK i div 3...

Postad av den
  • Teckensnitts storlek:StörreMindre
  • Träffar: 1662
  • 0 Kommentarer
  • Skriv ut
Första hemmaförlusten och FBK i div 3...
Ungefär så kan man sammanfatta matchen mot FBK Karlstad som bara behövde en enda vinst för att säkra sin plats i div 3 till nästa säsong. Innan matchen kunde Forshaga stoltsera med att inte ha drabb...ats av en enda ren förlust på hemmaplan under hela säsongen.

Forshaga ställde upp med en fembackslinje och inledde matchen starkt med att inte släppa in FBK i anfallszon. FBK kände sig lite för och strukturerade om sitt spel en aning och satsade på att komma upp på kanterna och in bakom Forshagas kraftfulla backlinje. Viktor Svensson i mål gjorde också sin första match i sharpligan och storspelade verkligen. Dödläget bröts i samband med en hörna för FBK där bollen hittade hela vägen in. Andra målet blev ett mycket olyckligt självmål. Sedan fick FBK ytterligare en hörna och även den bollen hittade in genom stolpe in med minsta möjliga marginal. I den allra sista minuten inför halvtid gjorde FBK sitt femte mål, ett mål som i protokollet är skrivet som ytterligare ett självmål. Det var efter FBK:s #10 Haytham Chebi som kom upp i hög fart på vänsterkanten och passade vidare till #8 Viktor Olsson som nickade in bollen. Bredvid honom stod Forshagas #12 Filip Sefton som bollen möjligen kunde ha snuddat vid, så något självmål var det egentligen inte i ordets rätta bemärkelse.
Andra halvlek inleddes mer organiserat för Forshagas del som slöt ihop backlinjen ytterligare. FBK lyckades etablera långa anfallsspel med en stark box, men målfesten var över för denna gång. Forshaga lyckades bra med att bryta av FBK:s anfall med långbollar ut ur egen zon. Några fina anfall fick även Forshaga till, flera av dom i slutet av andra halvlek. Det resulterade i ett reduceringsmål av #7 Daniel Segerlind i den 76:e minuten som satte bollen rakt upp i högerkrysset. Direkt efter det målet valde FBK att göra ett målvaktsbyte. Fyra minuter senare satte FBK 1-6 och matchen var i princip över.
I slutminutrarna av matchen steg stämningen till himmelska nivåer hos den tillresta FBK-publiken. Guldhattarna åkte på och i samma sekund som slutsignalen ljöd fylldes planen av både spelare, ledare och tillrest publik i guldhattar och sprutande skumpa. Glädjen över avancemanget till div 3 kände inga som helst gränser...

Därmed var säsongens rena hemmaförlust för Forshaga ett faktum liksom FBK:s farväl till div 4. Från Forshagas sida väljer vi avslutningsvis att gratulera FBK till avancemanget till div 3 och önska dom all lycka i sin nya serie!

/Fredrik Eriksmo
Media
 

 

Senast ändrad den
0
loader
Länsförsäkringar Värmland
Swedbank
ICA Supermarket Forshaga
Stadium Team Sales
Stora Enso